Hallo leenmaatjes, het is alweer een aantal weken geleden maar dit jaar zijn we op kosten van ome duo naar Defqon 1 geweest. Door alle drukte met stappen, uiteten gaan en terrasjes pakken heeft het even geduurd maar hier is de blog dan toch. Helaas ben ik zelf alleen de zaterdag heen geweest, want zelfs met het geld van ome duo kon dit financieel niet uit.

We gingen heen met party vervoer, ondanks dat je hiermee te vroeg uit je bed moet is het wel echt een aanrader. Zelf vertrokken we om 10 uur vanuit Emmen en iets na twaalf stonden we op het terrein. Het was mijn idee om het grootste gedeelte van de dag lekker bij de Black (hardcore) en af ent toe bij de Yellow (uptempo) te staan. Helaas was bijna niemand het daarmee eens dus stonden we vooral bij de Blue (RAW) en af en toe bij de Black. Alleen rondjes lopen is natuurlijk niks aan en ik kon mijn mede leenmaatjes ook niet in de steek laten.

De dj’s draaiden lekker op de Black & de Blue, het geluid stond hard en de tenten waren groot genoeg, hierover was ik dan ook zeer tevreden. Ik was voor de eerste keer naar Defqon 1 en ik was dus ook heel benieuwd naar het zeer bekende “Power Hour”. Als je naar de filmpjes kijkt op YouTube lijkt Power Hour echt geweldig, maar het was een grote teleurstelling. Het geluid was te zacht en het was er echt veel te druk, dit was hetzelfde bij de eindshow. Hierdoor eindigde het bijna een beetje in een teleurstelling maar het feest op de parkeerplaats en in de bus maakten veel goed.

Als je van hardstyle of hardcore houdt is Defqon 1 een prima festival om heen te gaan. Je hebt veel podia voor de verschillende sub genres, altijd een dikke line-up en voldoende eten en drinken voorzieningen. Maar het is aan de andere kant ook heel commercieel wat toch wel jammer is. Ik raad je zeker aan om een keertje heen te gaan, maar er zijn wel betere hardstyle en hardcore festivals.

Benieuwd naar het volgende festival waar we heengaan met leenmaatjes? Dat zie je in onze volgende festival blog! We hebben alvast een tip voor je het is aanstaande zaterdag 21 juli in het zuiden van land!