Hallo Leenmaatjes! Vandaag was het weer prachtig weer daarom heb ik net als menig ander leenmaatje mijn middag doorgebracht op een van de vele prachtige terrasjes die onze thuisbasis Groningen te bieden heeft. Na even lekker doorgezakt te hebben op het terras met leenmaatje Ivo besloten we dat het tijd werd om even een lekker hapje te eten. Hiervoor gingen we naar het in Groningen zeer bekende wereldburgers.

Omdat het nog lekker weer was gingen we buiten op het terras zitten. Het terras was niet heel sfeervol, maar wat wil je ook als de halve straat eruit ligt. Er was een redelijke keuze aan speciaal bier dus begonnen we met een lekker Grolsch lentebokje. Daarna namen we een kijkje op de menukaart. Wereldburgers heeft een ruime keuze aan burgers op het menu staan:

  • 6 beef burgers
  • 2 Lamb burgers
  • 3 Veggie burgers
  • 2 chicken burgers
  • 3 pork burgers

Met een totaal aan 16 burgers heb je een ruime keuze. Wij hadden al vrij snel de keuze gemaakt voor een van de beefburgers. Ivo koos de Godfather (rucola, rode ui, tomaat, ham, Godfather saus & Parmezaanse kaas) en zelf ging ik voor El Classico (Rucola, rode uit, aioli, chorizo, jalapeño pepers en crème fraiche). Als side dish hadden we de keuze uit huisgemaakte aardappelschuifjes en twee soorten salades. De keuze hiervoor was al snel gemaakt, want een salade, ja daar zijn we niet zo van.

De burgers waren erg lekker, alleen was de El Classico niet echt scherp wat wel aangegeven stond op de menukaart. Over het algemeen waren Ivo en ik zeer tevreden, de burgers zijn echt van goede kwaliteit en met verse ingrediënten gemaakt. Tevens is het ook helemaal niet duur, we waren maar 13 euro per persoon kwijt. Wij leenmaatjes raden wereldburgers dan ook zeker aan als je in Groningen bent en een lekkere burger wilt eten tegen een goede prijs.